به دنبال شکست توافق روسیه و عربستان سعودی، عدم حصول توافق میان اعضای اوپک در نشست اخیر و کاهش تقاضا در نتیجه شیوع ویروس کرونا، قیمت جهانی نفت به پایینترین رقم خود از فوریه 2016 رسید.
وزیر نفت ایران، نشست وزارتی مشترک سازمان کشورهای صادر کننده نفت "اوپک " و غیر اوپک که روز جمعه، در اثر مخالفت روسیه بدون نتیجه و توافق به پایان رسید را بدترین نشست تاریخ این سازمان خواند.
روسیه در نشست امروز با اوپک با تصمیم این سازمان برای کاهش ۱.۵ میلیون بشکه ای تولید روزانه نفت جهان مخالفت کرد و تصمیم اوپک را در حساسترین زمان برای کنترل سقوط قیمت نفت ناکام گذاشت. این تصمیم روسیه، بیشتر موجب خرسندی آمریکاست.
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان کاتالیست با اشاره به پایان رسیدن انحصار شرکت «یو.او.پی» آمریکا در تامین نیازهای کاتالیستی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران، اعلام کرد: ایران به عنوان اولین کشور عضو اوپک به صادرکننده کاتالیست تبدیل شده است.
بهای هر سهم شرکت ملی نفت عربستان (آرامکو) در اولین روز معامله در بورس ریاض (تداول) به سرعت تا سقف مجاز ۱۰ درصد روزانه جهش کرد تا ارزش این شرکت به ۲ هزار میلیارد دلار نزدیکتر شود. کارشناسان معتقدند توافق اخیر کشورهای عضو اوپک و اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت که با ابتکار عربستان سعودی و با حمایت روسیه حاصل شد، مسیر رشد قیمت سهام آرامکو را هموارتر کرد....
زنگنه گفت: هیچکس نباید کار خلاف کند؛ بعضی رسانه های خارجی دشمن ما هستند و این کار را می کنند؛ حتی بازنشر آن کار خوبی نیست و کار خلافی است/ در جلسه اخیر اوپک، تمام مقامات اوپک به دنبال حق مساوی هستند زیرا همانطور که مطرح شد اوپک با اجماع تصمیمگیری میکند و به نظرم این مهمترین دستاوردی بود که آن را دنبال میکردیم.
کشورهای عضو اوپک در صد و هفتاد و ششمین نشست رسمی خود که امروز (دوشنبه) در وین برگزار شد، با تمدید کاهش تولید نفت به مدت ۹ ماه موافقت کردند. در این اجلاس دبیرکلی بارکیندو نیز تمدید شد. وزیر نفت ایران با بیان اینکه خواسته های ایران در اجلاس ۱۷۶ اوپک وین محقق شد افزود: ایران همانند نشست گذشته اوپک از توافق کاهش تولید نفت معاف ماند.
با توجه به اظهارات مقامهای سعودی، روسی و عراقی، پیش بینی می شود در اجلاس وین، اعضای اوپک و اپک پلاس با هدف تنظیم و کنترل بازار عرضه نفت، توافق قبلی خود را تا پایان سال جاری میلادی یا حداکثر تا ماه مارس ۲۰۲۰ تمدید نمایند. با توجه به تحریم نفتی آمریکا علیه ایران، کشورهای روسیه، عراق، عربستان و امارات عملا تنظیم بازار را عهده دار شده اند. تمدید ریاست ...
حمایتهای عربستان و امارات بهعنوان دو عضو اوپک و ادعای آنها برای پرکردن خلأ خروج نفت ایران از بازار هنوز در نشستهای رسمی این سازمان مطرح نشده است و تنها در سطح رسانهها مطرح شده است. این درحالی است که در باطن عربستان برای ادامه برنامههای اقتصادی خود به نفت بالای 75 دلار نیازدارد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده که وزیر نفت ایران با هشدار در باره احتمال فروپاشی اوپک، اعلام کرده تهران به هر نوع تهدیدی از سوی کشورهای این سازمان پاسخ خواهد داد.
آمریکا در بحث تحریم نفتی ایران بطور علنی از عربستان و امارات بعنوان جایگزین نام برده است، اما پشت پرده شاید روی قدرت تولید عراق و روسیه بیشتر حساب باز کرده باشد.
با توجه به روند حوادث منطقه، تصمیم آمریکا برای پایان دادن به معافیتها برای واردات نفت ایران، تشدید درگیریها در لیبی و تداوم بحران در ونزوئلا، بار دیگر موضوع ظرفیت تولید مازاد اوپک در کانون توجه بازارهای نفت قرار گرفته است. اگر چه عربستان و امارات علنا به امریکا برای جبران کاهش نفت ایران در بازار متعهد شدند، اما نقش صادرات نفت عراق و به ویژه نفت روسیه ...